Hoe vergelijk ik zakelijke energie?
Bij het vergelijken van zakelijke energie let u op het deel van de kosten waar u zelf invloed op heeft:
- De leveringskosten voor het elektriciteits- en gasverbruik van uw bedrijf
- Het vastrecht
- Een eventuele cashback
Zakelijke energie vergelijken kunt u het beste doen via een online zakelijke energievergelijker. Op deze platforms bieden energieleveranciers namelijk hun scherpste tarieven aan en u krijgt eenvoudig een duidelijk overzicht van het beste aanbod.
Op een deel van de zakelijke energiekosten heeft u geen invloed, dit zijn de netbeheerkosten en energiebelasting. In uw regio is namelijk één netbeheerder actief, dus u betaalt altijd dezelfde netbeheerkosten en de energiebelasting is voor iedereen een vaststaand bedrag per kWh en m3. Dus bij het vergelijken van zakelijke energie is het belangrijk om met name de leveringskosten en het vastrecht naast elkaar te leggen.
Hoe werkt de zakelijke energievergelijking:
1. Het maken van de zakelijke energievergelijking
Voor een zakelijke energievergelijking voert u een aantal gegevens in:
- De postcode en huisnummer van uw bedrijf
- Uw huidige zakelijke energieleverancier
- Wat uw bedrijf jaarlijks aan gas en stroom verbruikt
Wanneer u niet het energieverbruik van uw bedrijf weet, kunt u gebruik maken van een gemiddeld energieverbruik. Onze vergelijker geeft dit gemiddelde aan als u aanvinkt wat voor type bedrijf u heeft.
2. Uw voorkeuren
Wanneer u de zakelijke energievergelijking heeft gemaakt, ziet u direct een overzicht van het beste aanbod voor uw bedrijf. Het is afhankelijk van uw voorkeuren waar u vervolgens voor kiest: wilt u het goedkoopste energiecontract? Wilt u een eenjarig of driejarig contract?
U kunt op dit moment ook nog filteren op deze voorkeuren, bijvoorbeeld:
- De voorkeur voor een zakelijke energieleverancier
- Of u uitsluitend aanbiedingen met groene energie wilt vergelijken
- Uw voorkeur voor een bepaalde contractduur, bijvoorbeeld 1 of 3 jaar
3. Details bekijken
Bij het aanbod van iedere zakelijke energieleverancier kunt u de details bekijken. Hier ziet u de totale energiekosten uitgewerkt:
- Het energietarief per kWh en m3
- De netbeheerkosten
- De energiebelasting
Ook het stroometiket staat hier weergegeven, zodat u exact weet uit welke (duurzame) energiebronnen de leverancier zijn energie haalt.
4. Keuze gemaakt?
Heeft u eenmaal een keuze gemaakt voor een zakelijk energiecontract dan kunt u deze direct via onze website aanvragen. Voor MKB en ZZP geldt dat de nieuwe energieleverancier het oude energiecontract opzegt. Grootzakelijke klanten dienen hun contract zelf op te zeggen.
U kunt ons ook altijd bellen op 020 - 29 00 900 als u vragen heeft. Of wilt u nog even over het aanbod nadenken? Klik dan de button ‘mail mij deze vergelijking’ aan.
5. Altijd van het beste aanbod profiteren
Wanneer uw zakelijke energiecontract met bepaalde tijd is afgelopen en u sluit geen nieuw contract af, wordt het stilzwijgend verlengd tegen dure verlengingstarieven. Die liggen veel hoger dan actietarieven. Zorg dus altijd dat u een nieuw zakelijk energiecontract afsluit voor de einddatum van uw lopende contract.
Minder.nl maakt hiervoor gebruik van de contractwekker: heeft u een energiecontract afgesloten via onze website dan wordt u automatisch op de hoogte gehouden wanneer het tijd is om een nieuw contract af te sluiten.
Wilt u energie vergelijken voor uw bedrijf? Ga naar onze zakelijke energievergelijker en u ziet het beste aanbod binnen 2 minuten.